Wilco Dragt

WD-2502-20080615Wilco Dragt (1960) studeerde bedrijfskunde in Eindhoven. Op dit moment combineert hij een bestaan als zelfstandig organisatieadviseur met dat van freelance fotograaf. Als fotograaf is zijn belangrijkste onderwerp de natuur, en dan met name landschappen en bloemen.
Zijn stijl kenmerkt zich door lichtgebruik, compositie en sfeer, met oog voor detail en verstilling. Met zijn foto’s heeft hij al meerdere keren bij grote internationale wedstrijden prijzen behaald. Ook worden zijn beelden in diverse tijdschriften gepubliceerd.
Veruit het grootste deel van de tijd fotografeert hij in Nederland. Er is zo veel moois in ons eigen land, zeker als je er een beetje moeite voor wil doen om het te vinden. Maar ook een aantal buitenlandse bestemmingen zijn favoriet: België, Engeland en Schotland, de Dolomieten.

In zijn lezing gaat hij onder andere in op hoe hij fotograferen beleeft, wat zijn visie is op (landschaps)fotografie en bespreekt hij diverse foto’s. Het is het mooist als mensen aan het eind van de lezing iets over fotografie geleerd hebben en er enthousiast(er) voor zijn geworden, zodat iedereen daarna zelf ook betere foto’s kan maken.
Een presentatie bestaat in grote lijn uit drie delen:

  • Audiovisuele presentaties: een beeldverhaal, ondersteunt met muziek. De combinatie van muziek en beeld versterkt elkaar
  • Op een luchtige en toegankelijke manier wordt aandacht aan de theorie van fotograferen gegeven, waarin hij aan de hand van voorbeeldfoto’s laat zien hoe en waarom een foto gemaakt is. Waarom werkt de ene foto wel, en de andere niet? Licht, timing en compositie zijn daarbij de thema’s, het zijn de ingrediënten van een goede foto
  • Daarna volgt een serie van foto’s, met het verhaal van het ontstaan erbij. Hier kan worden gekozen uit verschillende thema’s: Nederland, Groot-Brittannië, Dolomieten, Flora

Tijdens de lezing nodigt hij het publiek graag uit om te reageren en mee te denken. Foto’s zijn niet alleen om naar te kijken, maar vooral ook om er over te praten.

Tags: , , , ,