Paul Zuidgeest

Zuidgeest klein

Paul Zuidgeest (1971, landschapsarchitect) heeft al van jongs af aan een grote droom: vanuit Rotterdam naar Singapore fietsen. In 2013 besluit hij dat het tijd is om zijn droom te gaan realiseren. Hij zet een advertentie op internet, waar o.a. een Belgische dame op reageert. Korte tijd later – ze kennen elkaar nog nauwelijks – besluiten ze hun agenda’s voor een jaar leeg te maken om het grote avontuur en de ultieme vrijheid tegemoet te gaan.

In zijn lezing, die uiteraard met een veelheid aan schitterende beelden gepaard gaat, vertelt hij hoe zijn droom ontstaan is en wat hij zoal tegenkwam bij het realiseren ervan. Van buiten lijkt het zo mooi als iemand zijn droom waarmaakt, maar met enige regelmaat gaan de voorbereidingen met heel lastige beslissingen gepaard, ervaart Paul al snel.

Uiteraard gaat het grootste deel van zijn lezing over de reis zelf: het wildkamperen langs de Zwarte Zee, de gastvrijheid van het Iraanse volk en de wanhoop in Turkmenistan. Ze fietsen via de indrukwekkende Zijderoutesteden en worden in China diverse malen van hun bed gelicht en midden in de nacht op straat gezet. Eenmaal in Singapore aangekomen, zit de reis er nog niet op. Op één van de grootste containerschepen die er in de wereld bestaan, varen ze in drie weken terug naar huis.

Het is een verhaal over de elementaire dingen van het leven: het broze evenwicht tussen vreugde en wanhoop, de strijd tussen zekerheid en vertrouwen en de vrijheid die onlosmakelijk verbonden is met kwetsbaarheid. Maar het is vooral een verhaal over het realiseren van een lang gekoesterde droom, een droom die zijn leven voorgoed veranderd heeft. Drie inzichten die momenteel, met alles wat er gaande is in de wereld, heel actueel zijn, deelt hij aan het einde van zijn lezing graag met u.

Paul heeft ook een boek geschreven over zijn reis, uitgegeven door uitgeverij Elmar. www.BoekOostwaarts.nl.
Kijk ook op www.BoekOostwaarts.nl.

Tags: , ,