Margo Huggers

portret MargoMargo Huggers heeft op vele manieren gereisd naast haar werk met groepen kinderen in de natuur. Een aantal jaren geleden besloot zij om een ezel te kopen om te kunnen reizen op de eenvoudigste en meest traditionele manier ter wereld: lopend, terwijl de ezel de bagage draagt.
Zomer 2012 heeft ze samen met ezel Frits een trektocht gemaakt van 4 maanden. Ze zijn vanuit Nederland vertrokken en hebben 1500 km samen gelopen tot in Zuid-Frankrijk. Door deze actie hebben ze meerdere malen de krant gehaald en ook de landelijke TV.
In de lezing vertelt zij over de voorbereidingen voor deze tocht en de belevenissen tijdens de tocht. Een ezel is een heel sterk, trouw en volgzaam dier, maar dat gaat niet zomaar. Een lange training is aan de tocht voorafgegaan. Onderweg hebben ze grappige en mooie dingen meegemaakt. Soms wilde Frits niet verder, hoe losten ze dat op? Dit is het geheim van ‘’het ezelsbruggetje’’. Van een ezel kun je heel veel leren.
Haar verhaal gaat ook het reizen als vrouw alleen, hoewel ze dankzij de ezel niet helemaal alleen was, over de ontmoetingen met mensen, dieren, planten, stenen, de eenzaamheid en haar grote verbondenheid met de natuur. Ook kan ze dieper ingaan op de ezel, zijn spirituele achtergrond, en de waarheid achter de onterechte negativiteit die rond dit dier hangt.

Tags: ,