Gonnie Goossens

thema('s): alle onderwerpen en sprekers, fotografie, muziek, poëzie, psychologie

Voor Gonnie Goossens was het een moeilijke keus: klassieke muziek of beeldende kunst. Het werd een conservatoriumopleiding solozang en vele jaren was zij actief als concertzangeres en zangpedagoge. Fotograferen was haar grootste hobby !
Haar creativiteit eiste echter steeds meer ruimte en zij moest haar leven een drastische wending geven. Langzamerhand vond zij een geheel eigen stijl in het maken van audiovisuele projecten in een combinatie van muziek, fotografie en poëzie. Er volgden veel opdrachten, exposities en presentaties voor symposia, kunstkringen en fotoclubs. De VPRO noemde haar een muziekfotograaf.
Een specialiteit van haar zou je kunnen noemen het op een abstracte manier uitbeelden van emoties. Zo ontstonden o.a. ‘Mourning’ – ‘Last Words’ – ‘Amal’ en ‘Moodswings’ .
Verder zijn er projecten over bijzondere mensen zoals in: ‘So What ?’ – ‘Marcellino’ en ‘Klankgedicht’.
Gonnie Goossens heeft een Wikipediasite.

In haar Atelier de Kat in Beneden-Leeuwen kan Gonnie Goossens ca.30 personen ontvangen voor een ideale presentatie van haar werk. Het projectiescherm is 2.50 m. breed. Kijk ook op www.atelierdekat.nl.

Frans Assink en Bart Eugelink

thema('s): alle onderwerpen en sprekers, muziek

60s Dylan

Frans Assink en Bart Eugelink vertellen over de stormachtige start van Bob Dylan’s carrière tegen de achtergrond van het Amerika in de jaren ’62 tot ’64.
Dylan trekt op 19-jarige leeftijd naar New York om, op straat en in kroegen spelend, zijn brood te verdienen. Hij wordt bij toeval ontdekt en verwerft in drie jaar tijd wereldfaam. Hij wordt gezien als de stem van zijn generatie omdat hij maatschappijkritische thema’s aan de orde stelt.
Met foto’s en filmfragmenten, maar ook door de nummers van Dylan live te spelen, krijgt het publiek een prachtig tijdsbeeld met aan de ene kant veel momenten van herkenning en aan de andere kant ook verrassende eye-openers.
Kijk ook op www.60sdylan.nl.

Carla da Silva

thema('s): alle onderwerpen en sprekers, kunstgeschiedenis, land en volk, muziek

foto C.da SilvaNa 25 jaar in het middelbaar en hoger onderwijs besloot Carla da Silva (1957) ruimte te maken voor wat haar al heel lang na aan het hart ligt: Zingen en de Joodse cultuur. In 1994 besloot zij zich te specialiseren in Jiddische zang, klezmer muziek en de bestudering van de Joodse cultuur in het algemeen. Daarvoor trok zij regelmatig naar het buitenland voor taal en muziekcursussen. Naast vertolkster van het Jiddische lied weet Carla heel boeiend en inspirerend te vertellen over deze muziek, Jiddische literatuur (o.a. I.B.Singer) en geschiedenis. Zie voor meer informatie www.jechida.nl