Guido van Geel (1947) studeerde biologie in Nijmegen en is lange tijd werkzaam geweest in het agrarisch onderwijs. Naast deze werkzaamheden ontwikkelde hij zich als beeldend kunstenaar. Zijn activiteiten in dit verband betroffen het vervaardigen van cartoons, illustraties tot het ontwerpen en realiseren van monumentale kunstwerken.
Éen van die monumenten is met enige moeite waarneembaar vanuit de ruimte, althans vanuit de satelliet die Google Earth heeft voorzien van beelden en is als zodanig een mooi bruggetje naar zijn lezing. Het onderwerp van de lezing betreft namelijk de ruimte.
Het verhaal is gebaseerd op één idee. Dit idee heeft geleid tot een theorie over een mogelijke ontstaansgeschiedenis van de maan in het bijzonder en het zonnestelsel in het algemeen.
Deze theorie geeft door oorzaak en gevolg een logische verklaring voor bijna alle onopgeloste vragen binnen ons zonnestelsel maar niet alleen die de sterrenkunde betreffen maar ook over de geologie op aarde tot en met de evolutie.
In zijn prilste vorm is dit ‘voorstel’ reeds in 1998 gepubliceerd in enkele tijdschriften, waaronder het toenmalige tijdschrift van de sterrenwacht van Leiden, ‘Impact'(okt 1998).
Een meer uitgebreide vorm heeft daarna enkele jaren op de site van die sterrenwacht gestaan. Al die tijd is er kennis van genomen en nooit weersproken. Voor zover wetenschappers, durfden te verklaren dat zij de theorie aannemelijk vonden, waren dat steeds natuurkundigen, sterrenkundigen zijn altijd merkwaardig stil gebleven, misschien vanwege de consequenties voor hun vakgebied, want die zijn groot.
De lezing begint bij een supernova en eindigt bij de ontwikkeling van het landleven op aarde, bij elkaar ongeveer vijf miljard jaar.
Dylan van Genderen is een instructeur in persoonlijke veiligheid en gevechtstraining, heeft door de jaren heen lesgegeven aan mensen met uiteenlopende achtergronden, professies en culturen. Tijdens dit werk heeft Dylan zich o.a. gespecialiseerd in het onderwerp seksueel geweld en heeft hij vele vrouwen les gegeven waaronder slachtoffers van seksueel geweld.
Daarnaast is hij een beveiliging/veiligheid specialist en consulent. In deze branche heeft Dylan zich kunnen specialiseren in vele uiteenlopende onderwerpen zoals Anti en Contra Terrorisme, Misdaadpreventie, Narcotica, Conflict Management, Risicoanalyses, Geopolitieke beveiliging en Internationale betrekkingen. Ook heeft hij de kans gehad zich te specialiseren in menselijk gedrag en lichaamstaal, een vaardigheid die hij graag combineert met zijn andere werk.
Dylan geeft trainingen en lezingen in al deze onderwerpen, aan allerlei mensen. Dylan is de auteur van het internationaal gepubliceerde boek The A.R.E.N.D. System Manual. Dit boek behandelt veiligheid en gevecht strategieën voor professionals en burgers in terreur, misdaad en conflictsituaties volgens het A.R.E.N.D. Systeem. Dylan gelooft dat het van groot belang is dat zoveel mogelijk mensen zich bewust worden van hoe terreur en criminaliteit werken in deze tijd.
Dylan geeft ook les in meditatie en energetische technieken. Vele van deze technieken heeft hij opgepikt met het beoefenen van vele verschillende Martial Arts stijlen.
Onderwerpen:
- The A.R.E.N.D. System (lezing over de Inhoud van het systeem en het boek wat erover is geschreven. Voor zowel burgers als professionals)
- Terrorisme/Anti en Contra terrorisme (voor zowel burgers als professionals actief in leger, politie of beveiliging)
- Criminaliteit (voor zowel burgers als professionals)
- Seksueel geweld/gender ongelijkheid
- Inzichten in drugs en verboden middelen
- Internationale betrekkingen en geopolitieke beveiliging
- Conflict situaties/geweld op de werkvloer
- Persoonlijke veiligheid (voor zowel burgers als professionals)
- Menselijk gedrag en lichaamstaal
- Risicoanalyses (voor professionals werkzaam in de beveiliging/veiligheid branche)
- Meditatie en energetische technieken
Jeroen Rijlaarsdam
thema('s): alle onderwerpen en sprekers, ecologie, geologie en geomorfologie, geschiedenis, land en volk, vulkanisme
Jeroen Rijlaarsdam (1978) studeerde sociale geografie aan de Universiteit van Amsterdam. Na rondreizen in Japan, Spanje, Rusland, China, Zuidoost-Azië en Latijns-Amerika heeft Jeroen de lerarenopleiding gevolgd en is sindsdien werkzaam als docent aardrijkskunde in het voortgezet onderwijs. Lees verder…
Anke van der Geest
thema('s): alle onderwerpen en sprekers, geologie en geomorfologie, landschapsontwikkelingAnke van der Geest (Rotterdam, 1953) studeerde o.a. fysische geografie in Utrecht. Zij is al sinds haar tienerjaren een enthousiast wandelaar. Door haar geografische kennis zijn de landschappen waarin zij graag wandelt meer tot leven gekomen. Vooral bergachtige, ruige gebieden trekken haar aan. Lees verder…
Leon Huijs
thema('s): alle onderwerpen en sprekers, flora en fauna, geologie en geomorfologie, geschiedenis, land en volk, vulkanismeLeon Huijs (Tegelen, 1956) studeerde biologie in Nijmegen en was enige jaren werkzaam in het onderwijs. In 1990 begon hij als reisleider bij SNP Natuurreizen. Tegenwoordig is hij bij SNP productmanager voor Scandinavië, IJsland, Oostenrijk en Zwitserland en de Winterreizen. Lees verder…