Ger Brink heeft 8 jaar in het onderwijs gewerkt. Vervolgens is hij overgestapt naar een grote overheidsorganisatie, waar hij de laatste 20 jaar in de project- en programmamanagement heeft gewerkt. Hij is verantwoordelijk geweest voor diverse, landelijke, projecten en programma’s .
In zijn visie staat niet de methode centraal, maar de persoon die leiding geeft. Hij wil u graag van deze visie op de hoogte brengen.
In zijn vrije tijd reist Ger veel. De Verenigde Staten is
meermaals het doel geweest in verband met naaste familie die daar woont. Hij
heeft daardoor een meer dan gemiddelde kennis van het zuidwesten, het zuiden en
het oosten van de VS.
Nieuw-Zeeland is enkele jaren geleden het doel geweest, waarbij niet alleen het
natuurschoon, maar ook de maatschappelijke en culturele aspecten van belang
zijn.
Namibië heeft zijn interesse vanwege de aanwezige wild- en birdlife
Ger is een gepassioneerd vogelfotograaf en vertelt u graag
van do’s and dont’s, tips en trucs het samenspel tussen techniek en fotograaf, maar ook over
zijn vogelreizen naar o.a. Spanje.
In 2015 maakte Piet Steffen en zijn vrouw een rondreis door West-Australië . Devliegreis naar Perth ging via Dubai.
Ze hebben in Perth een camper gehuurd en hebben eerst Zuidwest-Australië verkend. Twee oceanen, reuzebomen, Waverock, grotten, gebergten. In een chronologische volgorde komen deze onderwerpen langs.
Om niet te veel in het saaie binnenland te belanden zijn ze terug naar Perth getrokken en vandaar de Oceaankust gevolgd naar het Noorden. Sharkbay was het hoogste punt. Langs de kust is veel dierenleven te zien.
Tijdens de lezing over deze reis komen voor; vogels, zeeleeuwen , haaien, dolfijnen, kangoeroes, koalaberen en hagedissen. En verder landschappen zoals kusten, bergen, zandvlakten, zoutmeren en rivieren.
Op zoek naar Aboriginalskunst zijn ze in kleine musea en gemeenschapshuizen geweest en hebben contact gezocht met Aboriginals. Toen ze thuis waren hebben ze een maand een expositie gehouden over West-Australië. Een reis om niet te vergeten!
Piet Steffen is imker. In zijn lezing over bijen gaat het over de jaarcyclus van de honingbij.
Het verhaal wordt verteld aan de hand van imkermaterialen (kasten, korven, ramen, enz.)
Voor de pauze is er uitleg. Na de pauze zijn er bijen te zien op film.
Een interactieve lezing met veel materiaal en gelegenheid tot honingproeven.
Rixt Albertsma (1973) studeerde journalistiek aan de Hogeschool van Utrecht. Na jaren in de journalistiek te hebben gewerkt, vertrok Rixt in 2007 als freelance journalist naar Marokko. Nadat ze eerder haar hart aan het land had verloren. Naast het schrijven van verhalen, gaf ze les in de woestijn, doorkruiste het land, vastte mee, en maakte de samenleving van binnenuit mee. In 2010 publiceerde ze de reisgids 100% Marrakech. Inmiddels is ze terug en geeft ze lezingen over de vele facetten van Marokko. Lees verder…
Als socioloog en ademtherapeut bestudeert Marc Scheffer (1958) de wisselwerking tussen onze hedendaagse samenleving en de biologie van de mens. Bepalend voor hoe we met het huidige stressniveau in de wereld om ons heen omgaan is onze wijze van ademhalen. Daarbij speelt CO² een cruciale rol. De wetenschappelijke basis voor deze lezing ligt in het werk van de longarts en onderzoeker Prof. Dr. Konstantin Buteyko die erin slaagde het ademhalingscentrum met oefeningen te beïnvloeden waardoor mensen met bijvoorbeeld astma binnen drie maanden klachtenvrij werden. De gezondheid van misschien wel 90% van de bevolking staat vandaag de dag onder druk door een te zware ademhaling.
Laat je in de lezing van Marc Scheffer verbazen hoe opvattingen over ademhaling op zijn kop worden gezet en ontdek hoe oude wetenschappelijke kennis over de functie van CO² in het menselijk lichaam in deze tijd zeer actueel is.
Fred van Wijk (Ede, 1963) fotografeert sinds 1982 in de natuur, nadat hij al een aantal jaren de hobby “vogels kijken” beoefende. Doordat hij woont op de Veluwe is de voorkeur voor de bossen en de daar levende grote zoogdieren logisch. In de loop der jaren zijn de interesse en de fotomotieven uitgebreid tot alle aspecten van de natuurfotografie: landschappen, vogels, zoogdieren, amfibieën, reptielen, insecten, planten. Zijn stijl kenmerkt zich vooral door sfeer en mooi licht. Lees verder…
Wilco Dragt (1960) studeerde bedrijfskunde in Eindhoven. Op dit moment combineert hij een bestaan als zelfstandig organisatieadviseur met dat van freelance fotograaf. Als fotograaf is zijn belangrijkste onderwerp de natuur, en dan met name landschappen en bloemen. Lees verder…
Kees van Berkel studeerde biologie in Wageningen en werkt bij het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Hij houdt zich voornamelijk bezig met natuurbeleid en gebiedbescherming (Natura 2000). Lees verder…
Lex van en Bosch (1965) studeerde biologie in Amsterdam. Sinds 1991 deelt hij zijn enthousiasme voor fotografie, reizen en natuur met het publiek. In de eerste jaren als journalistiek-fotograaf voor o.a. het maandblad MUG en reisleider voor SNP-Natuurreizen, later als project manager van een safaricamp in Namibië. Lees verder…
Leon Huijs (Tegelen, 1956) studeerde biologie in Nijmegen en was enige jaren werkzaam in het onderwijs. In 1990 begon hij als reisleider bij SNP Natuurreizen. Tegenwoordig is hij bij SNP productmanager voor Scandinavië, IJsland, Oostenrijk en Zwitserland en de Winterreizen. Lees verder…