Gerrit Jan Zwier

_DSC7073 a _resize detailGerrit Jan Zwier is reisauteur en antropoloog. Hij is gespecialiseerd in noordelijke gebieden. Bekende titels zijn De knoop van IJsland, Het noordelijk gevoel, Altijd Lapland en Naar de rand van de kaart. In mei 2010 is zijn nieuwste boek  verschenen: Nooit hier, altijd daar.
Zwier publiceerde en publiceert reisverhalen, columns en kritieken in verschillende kranten en bladen, o.a. de Volkskrant, NRC Handelsblad, Leeuwarder Courant, Traveler, Grasduinen en Plus Magazine.
Nadere informatie over de auteur op www.uitgeverijaltlas.nl

Onderwerpen:

  • Alaska. In 2008 reisde Gerrit Jan zes weken in Alaska, voor de vogels, de eskimo’s en om het leven op noordelijke buitenposten te ervaren Een en ander staat opgetekend in Nooit hier, altijd daar.
  • Patagonië en Zuid-Atlantische eilanden. Begin 2006 maakte Zwier een lange reis langs een reeks spectaculaire Zuid-Atlantische eilanden, waaronder de Falklandeilanden, Zuid-Georgië en het legendarische Tristan da Cunha. De opnamen geven een prachtig beeld van het rijke lokale dierenleven (pinguïnkolonies, albatrossen en zeeolifanten)
  • Noors- en Zweeds-Lapland. Altijd Lapland (zevende druk) bevat reisverhalen over Lapland en informatieve beschrijvingen over het leven van de Lappen (Samen).
  • IJsland, Groenland en Spitsbergen. In twee reisboeken – Het noordelijk gevoel en Zilverig licht – speelt het hoge Noorden een belangrijke rol. Het noordelijk gevoel begint op de waddeneilanden, want daar is volgens Gerrit Jan dit merkwaardige gevoel ontstaan.
  • De wadden en het ‘noordelijk gevoel’. Van Vlieland en Terschelling springt Gerrit Jan steeds over naar echt noordelijke bestemmingen.

Tags: , , , , , , , , , ,