Cynthia Zwart

Cynthia Zwart
Cynthia Zwart (1983) heeft van haar hobby haar beroep gemaakt. Nieuwsgierigheid en vasthoudendheid bij het zoeken naar oorzaken en de uitleg achter bepaalde omstandigheden, zijn persoonlijke eigenschappen die haar altijd al bezig hebben gehouden en die ze nu in haar werk dagelijks toepast als forensisch onderzoeker.

Voorafgaand aan haar forensische carrière heeft Cynthia zich georiënteerd in de verpleegkunde en de horeca. Waar de dienstverlenende en menselijke componenten haar de meeste motivatie in gaven. Uiteindelijk heeft Cynthia haar passie gevonden in de combinatie van dienstverlening en waarheidsvinding, waar ze tijdens haar opleiding tot Forensic Scientist mee in aanraking kwam

Tijdens haar opleiding heeft Cynthia zich gespecialiseerd in de inzet van verschillende forensische technieken ten behoeve van verschillende situaties. Geen dieptespecialisatie maar generalistische kennis van alle verschillende forensische onderzoeksgebieden zijn de specialiteit. Aangevuld met kennis over wet- en regelgeving kan Cynthia voor alle voorkomende situaties – met behulp van recherchewerk en forensische technieken – antwoord geven op waarheidsvragen.

Na de afronding van haar opleiding is Cynthia in dienst gekomen van het Particulier Forensisch Instituut (Forensicon BV), waar ze nu forensische diensten en producten beschikbaar stelt aan zowel politie en justitie als ondernemers en particulieren. In de afgelopen anderhalf jaar heeft Cynthia zich in het forensische netwerk geprofileerd als veelzijdig particulier forensisch rechercheur, die niet loslaat voordat ze een antwoord voor de klant heeft gevonden.

Onderwerpen:

 • Particuliere recherche (privé detective)
 • Forensisch laboratoriumonderzoek
  chemisch onderzoek
  biologisch onderzoek (DNA, etc)
  document- en/of schriftonderzoek
  dactyloscopie (vingerafdrukken)
  herkennen en opnemen van sporen (plaats incident onderzoek)
 • Mogelijkheden en toepassingen forensisch onderzoek
 • Tunnelvisie
 • Rol van forensisch onderzoek in een gerechtelijk traject

Tags: ,