Erwin Zantinga

thema('s): alle onderwerpen en sprekers, avontuur, Duurzaamheid, fotografie, land en volk, psychologie, reizen, wereldreis

Erwin Zantinga (1986) is Creatief Avonturier en maakt sinds 2013 avontuurlijke reizen. Als creatief avonturier is Erwin vaak op pad op een (lokaal gekochte) fiets, lopend, met een step of zelfs op skeelers. Altijd met tent, camera, notebook en een scherpe blik op zijn omgeving zorgen zijn bijzondere manieren van reizen voor interessante ontmoetingen en situaties. Door bij de massa van toeristen weg te blijven en zijn eigen pad te trekken, leert Erwin het echte leven van de lokale bevolking kennen.

Vanwege de creatieve concepten die hij aan zijn reizen hangt kijkt Erwin met andere ogen naar een bekende omgeving. Een land leert men het beste kennen door een van haar rivieren te belopen. Persoonlijke ontwikkeling krijgt een kick-start, door jezelf in zware situaties te zetten, wat Erwin opzettelijk doet. Vaak gaan persoonlijke ontwikkeling en een bepaalde mate van afzien hand in hand. Wat doet een non-stop fietstocht van 24 uur met lichaam en geest? Word je eenzaam na 90 dagen boven de poolcirkel? Lukt het om 30 uur non-stop te lopen over Schiermonnikoog? Van dit laatste is een boek in eigen beheer van Erwin zijn hand gekomen, Slow28. Een mooi koffietafel boek over een langzame maar langdurige reis langs de rauwe randen van Schiermonnikoog.

Tijdens lezingen komen dagboekstukken, films en verhalen aan de orde. Erwin verteld op een enerverende manier over de mooie dingen van het avontuurlijk reizen, persoonlijke ontwikkeling die gepaard gaat met uitdaging en overwinning, doorzettingsvermogen en het verbinden van creatieve concepten aan een avontuurlijke reis.

De volgende lezingen zijn mogelijk:

– Reisverhalen uit de achtertuin en veel verder weg (Marokko, Rusland, Schotland, Schiermonnikoog)

– Het monotone leven doorbreken door middel van grote en kleine reizen

– 98 dagen boven de poolcirkel, op zoek naar de ziel van de Sami Muziek

Als alternatief is er ook een “Adventure Night” beschikbaar. Deze bestaat uit korte lezingen afgewisseld met korte films.

Voor meer informatie kijk op www.erwinz.nl

Ger Brink

thema('s): alle onderwerpen en sprekers, flora en fauna, fotografie, management, programmamanagement, vogelfotografie

Ger Brink heeft 8 jaar in het onderwijs gewerkt. Vervolgens is hij overgestapt naar een grote overheidsorganisatie, waar hij de laatste 20 jaar in de project- en programmamanagement heeft gewerkt.  Hij is verantwoordelijk geweest voor  diverse, landelijke, projecten en programma’s .
In zijn visie staat niet de methode centraal, maar de persoon die leiding geeft. Hij wil u graag van deze visie op de hoogte brengen.

In zijn vrije tijd reist Ger veel. De Verenigde Staten is meermaals het doel geweest in verband met naaste familie die daar woont. Hij heeft daardoor een meer dan gemiddelde kennis van het zuidwesten, het zuiden en het oosten van de VS.
Nieuw-Zeeland is enkele jaren geleden het doel geweest, waarbij niet alleen het natuurschoon, maar ook de maatschappelijke en culturele aspecten van belang zijn.
Namibië heeft zijn interesse vanwege de aanwezige wild- en birdlife

Ger is een gepassioneerd vogelfotograaf en vertelt u graag van do’s and dont’s, tips en trucs het samenspel  tussen techniek en fotograaf, maar ook over zijn vogelreizen naar o.a. Spanje.

Léontine van Geffen-Lamers

thema('s): alle onderwerpen en sprekers, emancipatie, fotografie, monumentenzorg

Léontine van Geffen-Lamers (1969) is in het dagelijks leven Monumentenfotograaf. Zij fotografeert
prachtige monumentale panden en staat regelmatig op de steiger om restauratieprocessen te
fotograferen. Zij werd verkozen tot Powervrouw 2018.
Om verdieping in haar werk te brengen ging ze aan de slag met een serie vrouwenportretten. Zij
vroeg zich af waar andere vrouwen zich prettig voelen en wat kracht voor ze is. Dit proces leverde het
boek: Powervrouwen in beeld op.
In het boek vertellen verschillende vrouwen onder ander over wat kracht voor ze is en wat de plek
waar ze gefotografeerd zijn met ze doet. Een deel van de opbrengst van het boek gaat naar Free a
Girl. Een kleine organisatie die hard werkt om jonge meisjes (van soms wel van 7 jaar jong!) in onder
andere India, Nepal en Brazilië te bevrijden uit de gedwongen prostitutie.

Léontine geeft lezingen over dit boek. Aan de hand van haar persoonlijke verhaal vertelt ze over
kracht, persoonlijk leiderschap en wat Free a Girl allemaal doet.
Meer informatie over het boek:www.powervrouweninbeeld.nl.

Gonnie Goossens

thema('s): alle onderwerpen en sprekers, fotografie, muziek, poëzie, psychologie

Voor Gonnie Goossens was het een moeilijke keus: klassieke muziek of beeldende kunst. Het werd een conservatoriumopleiding solozang en vele jaren was zij actief als concertzangeres en zangpedagoge. Fotograferen was haar grootste hobby !
Haar creativiteit eiste echter steeds meer ruimte en zij moest haar leven een drastische wending geven. Langzamerhand vond zij een geheel eigen stijl in het maken van audiovisuele projecten in een combinatie van muziek, fotografie en poëzie. Er volgden veel opdrachten, exposities en presentaties voor symposia, kunstkringen en fotoclubs. De VPRO noemde haar een muziekfotograaf.
Een specialiteit van haar zou je kunnen noemen het op een abstracte manier uitbeelden van emoties. Zo ontstonden o.a. ‘Mourning’ – ‘Last Words’ – ‘Amal’ en ‘Moodswings’ .
Verder zijn er projecten over bijzondere mensen zoals in: ‘So What ?’ – ‘Marcellino’ en ‘Klankgedicht’.
Gonnie Goossens heeft een Wikipediasite.

In haar Atelier de Kat in Beneden-Leeuwen kan Gonnie Goossens ca.30 personen ontvangen voor een ideale presentatie van haar werk. Het projectiescherm is 2.50 m. breed. Kijk ook op www.atelierdekat.nl.

Fred van Wijk

thema('s): alle onderwerpen en sprekers, flora en fauna, fotografie, land en volk

FVW20100712-021 detailFred van Wijk (Ede, 1963) fotografeert sinds 1982 in de natuur, nadat hij al een aantal jaren de hobby “vogels kijken” beoefende. Doordat hij woont op de Veluwe is de voorkeur voor de bossen en de daar levende grote zoogdieren logisch. In de loop der jaren zijn de interesse en de fotomotieven uitgebreid tot alle aspecten van de natuurfotografie: landschappen, vogels, zoogdieren, amfibieën, reptielen, insecten, planten. Zijn stijl kenmerkt zich vooral door sfeer en mooi licht. Lees verder…

Wilco Dragt

thema('s): alle onderwerpen en sprekers, flora en fauna, fotografie

WD-2502-20080615Wilco Dragt (1960) studeerde bedrijfskunde in Eindhoven. Op dit moment combineert hij een bestaan als zelfstandig organisatieadviseur met dat van freelance fotograaf. Als fotograaf is zijn belangrijkste onderwerp de natuur, en dan met name landschappen en bloemen. Lees verder…

Lex van den Bosch

thema('s): alle onderwerpen en sprekers, flora en fauna, fotografie, land en volk

Lex van den Bosch kleinerLex van en Bosch (1965) studeerde biologie in Amsterdam. Sinds 1991 deelt hij zijn enthousiasme voor fotografie, reizen en natuur met het publiek. In de eerste jaren als journalistiek-fotograaf voor o.a. het maandblad MUG en reisleider voor SNP-Natuurreizen, later als project manager van een safaricamp in Namibië. Lees verder…

Willem Laros

thema('s): alle onderwerpen en sprekers, fotografie

WL-1387-20070906Willem Laros (Delft, 1953) is publicist, reisjournalist en fotograaf. Verzorgt fotocursussen, fotoworkshops en fotoreizen in eigen land, Europa en Afrika. Enkele bestemmingen: Tiengemeten (SNP Fotowandelingen), diergaarde Blijdorp, Burgers Bush, Duitsland, Bosnië, Zuid-Afrika, Namibië, Tanzania. Werkt(e) voor CameraMagazine, Moto73, Reizen, Wildlife Magazine, Vakantiekriebels, Jaarbeurs, Safaripark Beekse Bergen en PLUS Magazine.

Meer informatie: www.willemlaros.nl.

Onderwerpen:

  • fotograferen tijdens de vakantie
  • uitrusting voor vakantiefotografie
  • anders kijken, beter fotograferen
  • reis- en landschapsfotografie
  • natuurfotografie
  • digitale fotografie: nabewerken en archiveren
  • het bespreken en beoordelen van foto’s