Sjon Wagenaar

thema('s): alle onderwerpen en sprekers, Duurzaamheid

DSCN2060-randvervaging-kopie-300x225Sjon Wagenaar studeerde in de jaren tachtig van de vorige eeuw filosofie, waarna hij na wat omzwervingen in de gezondheidszorg belandde. Jarenlang werkte hij in het Waterlandziekenhuis in Purmerend als verpleegkundige cardiologie en als gespecialiseerd hartfalenverpleegkundige.

In 2002 kwam hij in de gemeenteraad van Drechterland, alwaar hij in 2010 wethouder werd. Na de verkiezingen van 2014 keerde hij niet terug. In 2016 is hij zijn eigen onderneming gestart: Ecoceen. Zie ook: www.ecoceen.nl

De lezing van Sjon is een drieluik. Serieuze kost, maar aan de hand van beelden op een begrijpelijke en ‘luchtige’ manier verteld.
1. Cultuur, welvaart en energie – hoe hangt onze manier van leven samen met de beschikking over grote hoeveelheden energie
2. Energie in perspectief, de cijfers – waar zit al die energie dan in en hoe verhoudt zich dat tot elkaar
3. Filosofisch-ethisch perspectief – wat wordt er zoal gezegd over onze verantwoordelijkheid voor volgende generaties

Richttijd: drie kwartier (exclusief vragenronde)

Babette Porcelijn

thema('s): alle onderwerpen en sprekers, communicatie, Duurzaamheid, Uncategorized

babette

Babette Porcelijn is initiatiefnemer van Think Big Act Now en schrijver van het boek ‘Verborgen energie in ons dagelijks leven’. Zij maakt inzichtelijk wat er op wereldschaal gebeurt (Think Big) en vertaalt dit naar een duurzaam dagelijks leven (Act Now). Babette legt blinde vlekken in ons denken over duurzaamheid bloot, en zij ontwikkelt een verfrissende methode voor verduurzamen van je lifestyle. Onderdelen hiervan zijn een top tien grootste impact op het ecosysteem, tips om dingen minder-beter-anders te doen en een ecopuntensysteem.

Babette heeft een ontwerpstudio. Zij maakt ingewikkelde onderwerpen voor een breed publiek inzichtelijk. Ze helpt bedrijven en organisaties om hun (complexe) verhaal begrijpelijk en aantrekkelijk te maken voor publiek, door de inhoud én de vormgeving te ontwikkelen. Dit talent zet ze ook in om mensen bewust te maken van klimaatverandering en de invloed die onze lifestyle daarop heeft.

Kijk voor meer info over Babette op www.babetteporcelijn.com

 Verfrissende invalshoeken van waaruit Babette over duurzaamheid spreekt:

  • verborgen energie in ons dagelijks leven
  • blinde vlekken in ons denken over duurzaamheid
  • communicatie: hoe kan je mensen motiveren voor een lastig onderwerp als duurzaamheid?
  • duurzaamheid in je marketingstrategie
  • het belang van systeemdenken
  • wat design thinking voor duurzaamheid kan doen
  • het Ecopuntensysteem